Thursday, June 23, 2011

the moving process (what to do with all this clothes) ?

Jeden by neřekl, jak těžké je se stěhovat se. Ještě těžší je rozlišovat na to, co člověk potřebuje s sebou, co by se mu mohlo hodit, na co nesmí zapomenout a bez čeho se naopak obejde. Jsem zvyklá hodně cestovat, většinou si vezmu s sebou pár věcí a pak všechno pokoupím v zahraničí, ráda nosím nové věci a pořádný shopping beru jako součást té správné dovolené. Tak se mi stalo, že se mi oblečení nějak nakupilo, hlavně to letní a taky šaty. Letní oblečení protože jsem přes léto většinou někde pryč a tak co jsem si minulou sezónu koupila zůstane doma a já se vracím s dalším kufrem plným letních věcí, bohužel je pak už zima a tak letní věci zůstanou viset ve skříni a další letní sezónu zase s prázdným kufrem za velkou louži, proč také tahat dříví do lesa. No a tak se ze mě úplnou náhodou stal sběratel letních věcí, které jsou nenošené a hlavně neunositelné. Šaty jsou etapa sama o sobě. Jsem nejvíc ráda, že se nošení šatů stalo součástí víkendových akcí a my si  bez nich protančenou noc po klubech už neumíme představit a vytahujeme je nejen na večeře ale i třeba na kafe. Šaty vypadají žensky a umí toho hodně schovat, člověk si může klidně pochutnat na pořádný večeři aniž by pak bylo někde něco vidět. Moje láska k šatům je obrovská. Stačila likvidace jednoho stojanu na šaty a postel skoro nebyla vidět.

Thursday, June 9, 2011

R.E.D.

Konecne jsem si koupila uzky cerveny kalhoty, ktery jsem dlouho shanela, nakonec v Mangu. Tam uz zacinaji slevy, asi jako vsude a tak se pro me nakupni tridy stavaji nebezpecnou zonou. Nejhorsi je kdyz nacházím veci, ktery mam uz davno doma za zlomek ceny, zvykla jsem si na ty cedulky uz radsi nedivat. 
----------------------------------------------------------------------------------
I finally bought slim red pants that I was looking for already for a long time. In Mango. There are already SALES, like everywhere and that means that shopping streets are becoming a danger zones. The worst is when I find things I have bought before and they are on sale with a tag 50 % off or even more. I rather do not look at these tags anymore otherwise I would get mad.


Tuesday, June 7, 2011

must have

I made a little collage of some things that I cant get out of my head.
------------------------------------------------------
Vyrobila jsem menší koláž z věcí, které teď nemůžu pustit z hlavy.


1. Krajka si vyzaduje nasi pozornost uz nejaky ten patek, nejlepe ale stale vypada na bilych satech. Krajka + Bíla + Saty = Leto 2011 // With lace are we already familiar, the best is to me still a lace on a white dress.
Lace + White + Dress = Summer 2011.
2. Nařasené skládané sukně v jakýchkoliv barvách. Za mě světle růžová, zelená, oranžová nebo červená. // Pleated skirts in any color. To me the best are pink, green, orange or red.
3. Cambridge Satchel: tyhle uzasne anglicke tasky jsou kozené a k dostani v nekolika velikostech a mnoha barvach, ted dokonce i v neonovych. // Cambridge Satchel: these amazing leather bags made in England are available in different size and lot of colours, now even in neon.
4. Velké klobouky. Tento je z asos. // Hats. This one is from asos.
5. Jedna z mých slabostí. Světlé vyšší sněrovací boty. // One of my weaknesses. Bright lace up boots.
6. Baleríny Tory Burch - rozhodně "must have" // Tory Burch ballerinas - definitely "must have".
7. Kulaté brýle. // Round glasses.
8. Náusnice s pírky // Eearrings with feathers.
9. Cervené úzké kalhoty // Red slim pants.
10. Satek jako celenka // Scarf as a headband.
11. Dzinova kosile // Denim shirt.

Saturday, June 4, 2011

my best

Just another amazing day, hanging out with my best friends, checking shops, because the sales already strarted. Thats what I like about this time of year.
Feathers and bit of hippie: dress HM, sunglasses: Rayban, accessories: HM, shoes: no-name, bag: LV, bra: VS
My best friends dress
dress and cardigan: zara, sunglasses: mango, bag: LV, accessories: dyrberg/kern

Friday, June 3, 2011

can you feel it, summer is here

The last week of the summer semester. Sunny and hot weather, what more can we wish at times when we are supposed to study. Pink, orange, green and yellow are my new favourite colours. Unfortunately the shops are full of these colours and full of amazing dresses, skirts, shorts and tops. Probably new limit will be needed to set up for my VISA.



Shirt, pants, shoes, braceletsH&M, necklace: Tom Tailor, bag: LV

Berlin, Berlin.

At the end of April I had the privilege to celebrate my birthday in Berlin. I can not believe that I have not discovered this city before, what more it is only about 3 hours by car. Anyone who sometimes enjoys a little bit of an alternative lifestyle, will love this city. We stayed in the east part of Berlin - Friedrichschain. With a large concentration of bars, clubs and restaurants. The city is full of inspiration. Parks, where people chill and drink, bikes, fashion, techno, street shops with bottled beer, kebabs and clubs that select people at the door to those who can go in and to those what can not

One of the most famous squatt (Tacheles) - the art in the center of Berlin. Wearing: skirt: Abercrombie & Fitch, shirt: Stradivarius, shoes: New Yorker, socks: caldezonia, sunglasses: Ray Ban, bag: Louis Vuitton.